Sopa de Pollo Dominicana

Sopa de Pollo
A hen or chicken soup is ideal for the cold days, when you have flu or as now on Holiday Seasons when we are all stuffed from all the goodies that we have eaten. I try to do my soup as similar as I can to the one my mom, Nereida, makes. She is an excellent cook! I love Dominican food and that is why I have learned to cook many Dominican Dishes. "My motto is: Garlic, oregano, salt, pepper and a lot of cilantro!” This is my first recipe for you I hope that you like and enjoy it very much.
Comida domincana, comida criolla, sazon casero y natural

Ingredients:
• 3 pounds of chicken or hen
• 2 cups of pumkin (auyama) in small cubes
• 2 medium carrots peeled and chopped
• 2 cups potatos cut in cubes
• 2 bananas peeled and cut into pieces
• 2 medium yuca cut into pieces
• 1 medium onion chopped
• 1 cup noodles
• 1 teaspoon of chopped parsley
• 1 tablespoon of garlic crushed
• pinch of fresh rosemary
• 2 flavorful peppers minced
• 1 Tbsp chopped parsley
• fresh cilantro
• Approximately 1 gallon of boiled (hot) water
• 1/4 of juice of a sour orange or cider vinegar

Directions: 

Remove skin and cut chicken into small pieces season with a little oregano, salt, pepper, garlic, peppers, onions and cilantro. I season using natural ingredients and nothing artificial. Warm the oil in a pot, add the chicken to brown and letting it simmer then cover with a little auyama (squash) and 1 cup hot water for 15 minutes. The chicken will release it’s own broth. Leave slightly uncovered until you follow the next step. 

In the pot were you’ll make the soup add 2 tablespoons of oil and add the chopped onion until it becomes transparent and begins to brown, add the plantains with a little warm water and simmer about 5 minutes, then add the following: pumpkin, tasty chili, potato, carrots and chicken with its broth. Add more water, as much as necessary. Add the noodles last when the potatoes are slightly soft.


When the broth begins to thicken add the parsley, rosemary and cilantro. As soon as the soup reaches the desired thickness (being careful no to over cook the potatoes, and plantains or they will become mushy) before turning off, add the garlic, cilantro, sour orange juice, salt and pepper to taste. Give 2 minutes and turn off the heat. Ready!

Sopa Dominicana
Una sopa de gallina o de pollo es lo ideal para los días fríos, o cuando uno  tiene gripe. No hay nada mas bueno que una sopa caliente como la que hace mi Mami! Aqui esta, mi primera receta para ustedes! Espero que les agrade y que le quede muy buena. Trato de hacer la sopa lo mas parecida a lo que hace mi mami Nereida, ella es una excelente cocinera.
Amo la comida Dominicana y es por eso que trato de hacer los platos lo mas criollo posible. Mi lema es: ¡“Ajo, Orégano, Sal, Pimienta y mucho Cilantro!”

Ingredientes:
• 3 libras de pollo o gallina
• 2 tazas de auyama en cubos pequeños
• 2 Zanahorias medianas peladas y picadas
• 2 tazas de papas cortadas en cubos
• 2 plátanos pelados y cortados en trocitos
• 2 yucas medianas cortadas en trocitos
• 1 cebolla mediana bien picadita
• 1 taza de fideos
• 1 cucharadita de perejil picado
• 1 cucharada de ajo triturado
• Pizca de romero fresco
• 1 cucharada de perejil picado
• Cilantro fresco picado
• 2 ajíes gustoso
• 1/2 taza de jugo de naranja agria
• 4 cuartos (aprox 1 gallon) de agua previamente calentada
Preparación :
Quita la piel y corta el pollo en pedazos pequeños sazone con un poco de orégano, sal, pimienta, ajo, ajíes, cebolla y recaito (verdura). Yo hago mi sazón Natural con nada artificial. Calienta el aceite en un caldero, agrega el pollo dejándolo que tome color y luego tape a fuego lento con un poco de auyama y 1 taza d agua caliente por 15 minutos. El pollo soltara su propio caldo. Deja semi destapado hasta que sigas el siguiente paso.

En la olla que va hacer la sopa ponga 2 cucharas de aceite y agrega la cebolla picada hasta que se ponga transparente y tome color, luego los plátanos con un poco del agua caliente y deje hervir unos 5 minutos, luego agregue lo siguiente: auyama, ajíes gustoso, papas, zanahorias y el pollo con su caldo. Agregue más agua, cuanto mas sea necesario. Dejar para agregar la yuca y los fideos de último cuando las papas estén un poco blandas.


Cuando el caldo empiece a espesar agregue el perejil, romero y cilantro. Cuando la sopa este del espesor que tú deseas (tener pendiente que no s le ablande mucho las viandas) antes de apagar agrega el ajo, cilantro (recaito), el jugo de naranja agria, sal y pimienta al gusto. Dele 2 minutos y apague el fuego. Listo! 

Pollo cocido para sopa dominicana, sazon dominicano
como hacer sopa casera Fideos, sopa dominicanaSopa dominicana

Cilantro y RomeroAjo en pasta, sazon dominicano DSC04205
Sopa de pollo (2)

Sopa criolla dominicana, sopa de pollo

 Sopa de pollo, chicken soup


"Do not grieve, for the joy of the LORD is your strength." – Nehemiah 8:10

no os entristezcáis, porque el gozo de Jehová es vuestra fuerza” - Nehemías 8:10

0 Friends Have Comment:

Post a Comment

You are welcome to leave a comment. Thank you for visiting Maris Cakes.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...